8 Daagse wandel vakantie West Thessaly Griekenland - Gaat naar 2022

* Deze wandelvakantie is momenteel niet beschikbaar i.v.m. corona virus. In 2022 gaan we weer kijken of we deze gaan organiseren, mocht je hierover geinformeerd willen worden, stuur mij een mail. b.m.vandencrommenacker@live.nl

 

Wandelen op de Berg Olympus, door natuur gebieden en langs de historische Metaora kloosters. Ontdek de geheimen en de mythes uit Griekenland en geniet van al het prcht en praal wat dit land je te bieden hebt. 

Prijs: €995,- p.p.

Datum: 13 t/m 20 mei 2020

Minimum aantal deelnemers: 10
Maximum aantal deelnemers: 14
Chauffeur/begeleiders: Moniek Bos & Babette van den Crommenacker

Op basis van 2 persoonskamer (evt. op indeling)
Prijs is afhankelijk van de vlucht beschikbaarheid
Toeslag 1 persoonskamer €342,-

De prijs is inclusief:
7 x ontbijt, 2x diner, vlucht, fietstour met hapjes, auto met chauffeur en NL reisleiding

De prijs is exclusief:
Ruimbagage (vooraf tegen kosten bij te boeken), reis- en annuleringsverzekering, persoonlijke uitgaven, drankjes en extra ingelaste excursies anders dan vermeld in het programma.

Geschatte lokale kosten:  
Entree kloosters €3,- per klooster
Toeristenbelasting €4,50
Diners ±€20,- per dag (diner op dag 2 en 3 is reeds inclusief)

Verplicht kostenpotje: €80,- bij aankomst contant te betalen
Lunches (6x)      €30,-
Benzine             €25,-
Lokale gidsen     €25,-
(deze worden door Moniek en Babette centraal geregeld)

Deelname aan wandelingen is volledig op eigen risico. Het is aan te raden een goede reisverzekering af te sluiten, mocht er onverhoopt iets gebeuren.

In verband met de bagage ruimte in de beide busjes is het niet mogelijk om met een (harde) koffer te reizen.

Hotels: (onder voorbehoud van wijzigingen)
13-14 mei            Aegeon hotel                  Thessaloniki
14-16 mei            Ouzas hotel                    Katerini
16-19 mei            Toti Boutique hotel           Kalambaka
19-20 mei            Pefka hotel                     Panorama/Thessaloniki                               

                                          

Programma van dag tot dag:

Woensdag 13 mei 2020

Vandaag verzamelen we om 07.00 uur op Schiphol bij de incheckbalie van Transavia. Na de incheck begeven we ons naar de gate waar om 09.40 uur het vliegtuig zal vertrekken.
Wanneer we om 13.30 uur geland zijn rijden we naar het hotel in de binnenstad. Na de incheck in het hotel even tijd voor jezelf.
Om 16.00 uur verzamelen we en gaan we op de fiets de stad verkennen tijdens de Thessaloniki Food Tour. Mocht je na afloop nog honger hebben kan je op eigen gelegenheid een restaurantje opzoeken.

Donderdag 14 mei 2020

Na het ontbijt vertrekken we richting Katerini. Maar we rijden eerst langs  Axios - Loudias - Aliakmonas National Park waar we de omgeving gaan verkennen. Je vind hier meer dan 300 vogelsoorten en vele andere diersoorten. Het is een Wetland gebied met rivieren, lagoons en zoutvlaktes.

Aan het einde van de middag komen we aan in Katerini het diner in het hotel is voor ons geregeld.

Vrijdag 15 mei 2020

Vroeg uit de veren. Na het ontbijt vertrekken we met onze lokale gids naar het Olympos National Park om berg Olympos stuk te beklimmen. We gaan vandaag een mooie lange wandeling maken. Zorg voor voldoende water, goede schoenen. Aan het einde van de dag keren we terug naar het hotel voor een heerlijk diner.

Zaterdag 16 mei 2020

Na het ontbijt checken we uit en rijden we richting Kalambaka. Na een rit van een kleine 2 uur gaan we als eerste naar het meest bezochte klooster van deze regio Great Meteoron Monastery. Na dit bezoek zoeken we een mooi plekje om te picknicken voordat we nog twee kloosters gaan bekijken. Het klooster van Roussanou en St. Stephan’s. We vervolgen onze weg naar Kalambaka, maar voor we bij het hotel inchecken bekijken we nog de byzantijnse kerk. Zaterdagavond is ter vrije besteding.

Zondag 17 mei 2020

Vandaag gaan we wandelen tussen de rotsen, bossen en langs de kloosters. De kloosters liggen hoog op de bergen, het zal een aantal keer flink klimmen zijn. Houd hier rekening mee. De wandeling zal zo’n 5 uur in beslag nemen. Voor onderweg hebben we een picknick lunch bij ons. De rest van de dag is voor jezelf. Zondagavond is ter vrije besteding.

Maandag 18 mei 2020

Na het ontbijt gaan we op pad en bezoeken we eerst een van de kloosters die niet veel bezocht wordt door toeristen het Ypapanti klooster. Op naar het Varlaam klooster en we sluiten af met het St. Nikolaos Anapafsas klooster, mochten we met de gids een van deze kloosters al bezocht hebben gaan we die natuurlijk niet nogmaals bekijken.  We rijden terug naar de stad en brengen een bezoek aan het Digital Project Center aan de Patriarchou Dimitrou. Hier pakken we de laatste films van 13.00 uur. 3 films van totaal 40 minuten geven een grappig beeld van wat we de laatste dagen allemaal gezien hebben.

Na de lunch besluiten we wat we vanmiddag gaan doen, of we gaan nog wat mooie uitzichtpunten in de omgeving bekijken met de auto of je gaat lekker relax met een boekje en een Grieks wijntje op een terrasje zitten.

Dinsdag 19 mei 2020

Na het ontbijt checken we uit en rijden we in 2 uur tijd naar Edessa. Dit is een mooi stadje om te bezoeken, maar de grootste bezienswaardigheid zijn de watervallen.  Er zijn mooie en smalle paadjes naast en achter de waterval, waardoor we er heerlijk kunnen slenteren. We vervolgens onze weg nog 1.5 uur voor we bij ons hotel aankomen. We checken in en rijden vervolgens door naar het wandelgebied in de bossen van Panorama. Na een wandeling schuiven we aan in Restaurant Natura (geschatte kosten potje)

Woensdag 20 mei 2020

De laatste dag van onze mooie reis is aangebroken. Je kunt rustig ontbijten en uitchecken. Tegen 10.30 uur zullen we richting de luchthaven rijden en gaan inchecken. Onze vlucht vertrekt om 14.15 uur en zorgt dat we om 16.30 uur landen op Schiphol

 

Het kan zijn dat het programma door weersomstandigheden of sluiting van Kloosters ter plekke aangepast zal worden.

Hou er rekening mee dat alle wandelingen en uitstapjes op eigen verantwoordelijkheid zijn.

Wandelingen gaan soms langs ruige stukken land, en hierbij dien je je eigen veiligheid in acht nemen.

Wij zijn niet aansprakelijk voor welke schade dan ook. (verwonding, diefstal, ongeval) en wij gaan er vanuit dat je zelf goed verzekerd bent.\

De organisatie gaat er vanuit dat iedere deelnemer een reisverzekering met schade, bagagevergoeding en annuleringsverzekering zelf heeft afgesloten. De organisatie zal bij annulering van een deelnemer, onder welke omstandigheden ook, geen restitutie van de reiskosten doen.