BabetterCare

Wonend in Griekenland, in een klein historisch dorpje, kan ik niet om de straathonden heen. Kleinschalig ben ik honden en katten gaan helpen, daar waar het past in mijn budget en planning en waarbij ik in balans blijf met mezelf. Lang niet allemaal zijn ze geschikt om in een huis te wonen in Nederland, deze honden en katten leven al te lang op straat en doen het prima daar.
We hebben hier het geluk dat er een gepensioneerde vrouw haar liefde aan de dieren geeft, zij zorgt voor hen gedurende de wintermaanden door ze van eten te voorzien ook helpt ze door het geven van medicijnen en/of sterilisatie. Hierdoor merk je dat de honden erg vriendelijk zijn en niet of nauwelijks agressief of hongerig.

Honden zijn één van de weinige diersoorten die loyaal aan mensen zijn, het mooiste geschenk wat je jezelf kunt geven. Daarnaast zorgen ze voor jou en jij voor hen.
Zelf heb ik 2 honden nu; Sunny, een labrador, meegenomen uit Nederland, zij socialiseert en helpt straathonden om zich relaxed in huis te voelen en Bella, zij komt van straat en is sinds 8 februari 2018 deel van het gezin. Voor Bella zoek ik een gouden en warme mand, zodat wij weer een nieuwe hond van straat kunnen halen en kunnen socialiseren. Ik heb gemerkt dat 2 mijn maximum is, het is erg lastig om met 2 honden nog een andere te trainen en je eigen honden ook voldoende aandacht te blijven geven naast alle werkzaamheden en projecten waar ik aan werk.

Tijdens onze wandeltochten ontmoeten we veel honden en nu, na een tijdje hier te wonen, heb ik goed door welke getraind kunnen worden om in huis te wonen en waar ik me dan ook voor in wil zetten om  een warme en gouden mand te zoeken.
Kleinschalig vang ik steeds een hond en wat katten op en probeer hiervoor een liefdevol thuis in Nederland te zoeken.
Verderop lees je voor welke honden en katten ik een warm en gouden mandje zoek in Nederland. Ook lees je een aantal succesverhalen van honden en een kat waarvoor we het afgelopen jaar een warme mand hebben gevonden in Nederland.

Naast soms wat kleine donaties, doen we dit vrijwillig en zonder enige subsidie, daarom vragen we om een vergoeding voor het adopteren van een hond en/of kat. Hierover lees je verderop meer.
Donaties zijn altijd welkom voor de verzorging/voeding van de ‘wilde’ straatkatten in mijn straat (inmiddels 30!), die niet geschikt zijn om in huis te wonen maar het zeker verdienen om voldoende voeding te hebben gedurende de winter.

 

Hier vind je een overzicht van de dieren die nog een warm mandje zoeken in Nederland 

Veel liefs, Liefde & een vriendelijke poot,

Sunny & Bella
Marble & Lizzy
En allen die op straat leven

Bruno
Kleine Bruno is van straat gehaald omdat hij hulp nodig had van de dierenarts. Hij is momenteel kerngezond en wordt verzorgd door lieve vrienden in Griekenland. We zoeken een nieuwe thuis voor hem waar hij meer aandacht en beweegruimte heeft.

Boris, Boris, lieve mooie Boris.

Hij kwam op mijn pad begin november, een hele lieve, fijne en kalme hond. Wel een beetje nerveus voor alle veranderingen in zijn leven, heeft veel liefde en aandacht nodig, iemand die geduldig is en tijd voor hem maakt. Hij loopt goed mee aan de lijn, trekt, blaft of piept nauwelijks en is gecastreerd. Geen idee hoe oud hij is, zal de dierenarts vragen voor een schatting.
Hij is erg speels en lief naar andere honden, ik heb geen idee of hij goed met katten gaat.