Wat is er nog meer te doen?

Naast het pittoreske dorpje,  Olympiada, waar BabetterPlace, zich bevind, de prachtige stranden (wel geteld 11 ‘Bounty Stranden’),  zijn er nog veel meer dingen te beleven. Zowel dichtbij als wat verder weg. Verder op zie je een opsomming en een kleine omschrijving met foto’s van wat er allemaal te beleven is hier in de omgeving. Mis je iets op de lijst, vertel het me en ik ga er op uit om het te bezoeken en vul het aan op de lijst.

Olympiada is een geliefde plek voor veel toeristen, in de zomer is hier dan ook een enorme toestroom van toeristen uit de verschillende landen, oost- en west europees. In de winter maanden leven we hier met 600 mensen. Het dorp kijkt uit op een prachtig Eiland, genaamd ‘Kafkanas’, en ligt op 2,5 km van de kust. Hier kan je met de vissersboot  ‘Tzimakos Tours’ naar toe. Een uniek plekje, waar he niet veel toeristen zult vinden, net als Hawaï strand.

In de tijd van Aristoteles, Philip en Alexander de Grote heette dit eiland ‘Kapros’. Meer leren en ontdekken uit deze tijd? Bezoek ‘Acient Stageira – de geboorte- en woonplaats van Aristotelles’, wat op steenworp afstand van het dorp ligt.

Het dorp Olympiada werd in 1923 gesticht door vluchtelingen uit Turkije, in Chalkdiki vindt je meer van dit soort dorpen. Het dorpje in Turkije waar zij vandaan komen heet ‘Agia Kyriaki’. De grote kerk in het dorp, aan het plein is hier naar vernoemd, de ‘Agia Kyriaki kerk’.

Olympiada ligt in de provincie Chalkidiki, welke meerdere schiereilanden kent. Geheel Chalkidiki is de moeite waard om doorheen te reizen met de auto.

Olympiada zelf is een groot, breed en veilig zandstrand, aan de boulevard waar de meeste taferna’s zich bevinden.

Het strand in Olympiada en de stranden daarbuiten is het schoon en veilig om te zwemmen. Wel kom je veel plastic tegen, helaas zijn de Grieken nog niet heel bewust en is het hier de gewoonste zaak om je lege plastic beker of andere spullen achter te laten. We organiseren een aantal vrijwilligersprojecten, een daarvan is 'schoonmaak actie in en rondom Olympida' Neem dus als je op pad gaat altijd een lege plastic zak (die je overal bij krijgt) en vul hem. Laten we het goede voorbeeld geven en aanhouden, dank dank dank van onze Moeder Natuur.

Een auto huren kan al  vanaf €40,- per dag, de auto wordt vanuit Stavros hier gebracht en opgehaald nadien.

Hieronder benoem ik ze en zal ik je een kleine inzage geven van wat er te zien en/of te doen is. De rest mag je zelf beleven en ervaren.

Mocht je meer willen weten, neem dan contact met mij op.

De 2 na grootste stad in Griekenland (90km afstand), heerlijk om een dagje te vertoeven, lekker langs het water in de stad te lopen en div. musea te bezoeken. Neem de tourbus langs alle bezienswaardigheden in de stad.

Op dinsdag ochtend is hier markt en van mei t/m okt. kan je hier ook heerlijk vertoeven en goed shoppen. Tussen 2 en 6 zijn de meeste winkels gesloten, wel zijn de taferna’s geopend en kan je ook hier heerlijk eten uit de Griekse keuken.

Ben je een vroege vogel? Dat geeft niks, hier in Olympiada hebben we in de ochtend een prachtige zonsopkomst.

Het bezoek aan deze oude kerk, met veel historie, die bezettingen bombardementen heeft overleeft.

Op maandag ochtend is hier markt en van mei t/m okt. kan je hier ook heerlijk vertoeven en goed shoppen. Tussen 2 en 6 zijn de meeste winkels gesloten, wel zijn de taferna’s geopend en kan je ook hier heerlijk eten uit de Griekse keuken.

Op donderdag ochtend is hier markt en van mei t/m okt. kan je hier ook heerlijk vertoeven en goed shoppen. Tussen 2 en 6 zijn de meeste winkels gesloten, wel zijn de taferna’s geopend en kan je ook hier heerlijk eten uit de Griekse keuken.

Voorbij Varvara in de bergen rij je door en kom je in Arnea uit, een prachtig dorpje in de bergen. Ook kan je hier vanuit Stratoni en Neo Madytos komen, maar dan is de route langer.

Waterval

We zijn gezegend met deze bijzondere plek, de watervallen in Varvara. Een stukje puur natuur, waar de connectie met je telefoon wegvalt en je een wordt met de pracht en praal die Moeder Arde ons schenkt.

Boot in de haven

​Dit jaar is ons arrangementen pakket verrijkt met boottochten naar unieke plekjes.

  1. Naar Eiland ‘Kafkanas’
  2. Naar ‘Hawaï’ strand
  3. Dag vissen op zee, evt. gecombineerd met vrienden

 

Op steenworpafstand van de Haven liggen de overblijfselen van de antieke stad ‘Acient Stageira’, het geboorte- en woonplaats van Aristoteles.