Boot dagtochten keuze uit 3

We hebben de Back 2 Basics experience verrijkt. Het jaar 2021 staat in het teken van een nieuw project, de vissersboot.
Hiervoor heb ik de handen ineengeslagen met Mahmoud Barakat, een lokale visserman met een droom: mensen het leven vanuit zee te laten beleven en, zoals ik, de idealen van Moeder Natuur nastreven. Onze liefde voor de puurheid van Moeder Aarde heeft ons in dit project verbonden. Hij heeft de vissersboot en samen wordt deze vaarklaar gemaakt, zodat we jou en andere liefhebbers van Griekenland, kunnen laten genieten van de zee en alles wat de zee te bieden heeft; de pracht, de vrijheid van het zeeleven en het heerlijkste eten uit de zee.

Kapitein Mahmoud Barakat woont inmiddels meer dan 25 jaar in Griekenland, kent het leven als visserman al zijn hele leven. Met respect voor onze Moeder Aarde, liefde voor het simpele leven en verbonden met elkaar zijn we dit project gaan ontwikkelen.

Een unieke kans voor jou om plekjes te bezoeken waar niet veel mensen de mogelijkheid hebben om naar toe te gaan. Zoals het Eiland ‘Kafkanas’, wat zich vlakbij het dorp bevind, waar veel historische verhalen over gaan. Ga mee op tour en ontdek de geheimen van dit Eiland.

Naar ‘Hawaï’ met de boot vanuit Griekenland?  Ja zeker, bij het tweede eiland om de hoek, gelegen in beschermd natuurgebied tussen Olympiada en Stratoni, kan je het ware paradijs ontdekken in deze omgeving. Inmiddels is het onmogelijk geworden om er met de auto te komen, wat wij eerder dagelijks deden. Voor jonge gezinnen is het een perfect en vooral veilig strand. We noemen het daar ook een zout water zwembad, geen stroming of hoge golven, geen kiezelstenen, maar echt fijn zand om zandkastelen mee te bouwen en zo het water in te kunnen lopen, zonder je tenen te stoten aan stenen in de zee.

Met de boottochten krijg je de kans om meer andere stranden dan de gemiddeld toerist te bezoeken en wordt je gebracht en opgehaald met de boot. Het is raadzaam om een koelbox/tas met eten en drinken mee te nemen en een parasol, naast je strandspullen en smeermiddelen.

Voor de vissersmannen en -vrouwen onder ons hebben we een unieke kans. Ga mee, onder de hoede van Mahmoud en neem kijkje in het leven van een ‘Griekse Vissersman’.  Hij geeft je een ervaring voor het leven. Bij deze tocht is het mogelijk om samen met je vrienden een dag de zee op te gaan, te vissen en deze klaar te maken en samen te nuttigen op zee. Lees hieronder de mogelijkheden om als groep te reserveren, of neem contact op met Babette om samen te kijken naar wat er bij jou past.

Voor de veiligheid dienen kinderen onder de 16 jaar en volwassenen die niet kunnen zwemmen een reddingsvest te dragen gedurende de hele bootreis, deze zijn en blijven eigendom van 'Tzimakos Tours' - Boat-tours  Olympiada

Het is raadzaam om een koelbox/tas met eten en drinken mee te nemen en een parasol, naast je strandspullen en smeermiddelen.

Het eerste jaar, 2021, starten we met 3 dagtochten waar je uit kan kiezen, en die we in de komende jaren gaan uitbreiden tot meerdaagse tours.

Tour 1 Met de boot naar het Eiland ‘Kafkanas’ €20,-, minimaal 6 aanmeldingen: *

 • Vertoeven op het eiland
 • Zwemmen, snorkelen, zonnebaden
 • Schaduwdoek/Partytent aanwezig (neem zelf ook een parasol mee)
 • Mogelijkheid om zelf eten te grillen op het strand
 • Extra opties mogelijk tegen kosten vergoeding **

 

Tour 2 Met de boot naar ‘Hawaï’ €35,-, minimaal 8 aanmeldingen: *

 • Vertoeven op het strand
 • Zwemmen, snorkelen, zonnebaden
 • Schaduwdoek/Partytent aanwezig (neem zelf ook een parasol mee)
 • Mogelijkheid om zelf eten te grillen op het strand
 • Extra opties mogelijk tegen kosten vergoeding **

 

Tour 3 Voor de visliefhebbers vissen (incl. eten) €45,-: *

 • Op pad met de Kapitein en visserman om te gaan vissen op zee
 • Ervaar het leven als vissersman / vrouw
 • Vis en zeevruchten uit de zee en klaarmaken om direct te eten
 • Mogelijkheid om als groep te reserveren

 

* Veiligheid voor alles, met slecht vaarweer wordt er niet gevaren. Kinderen tot 16 jaar dienen een reddingsvest te dragen de gehele tour, deze zijn aanwezig op de boot. Kinderen tot 16 jaar dienen onder begeleiding van een volwassenen te zijn en mogen voor de helft van de prijs mee op de boot.

Er mag geen alcohol genuttigd zijn voor en tijdens de tour, dus ook niet op het strand

Vertrektijden hangen af van de aanmeldingen en is weersafhankelijk

** Tegen een vergoeding is het mogelijk om jezelf te laten onderdompelen met eten, de schatten uit de zee, gecombineerd met groenten en fruit uit de eetbare tuin van BabetterPlace. Kapitein Mahmoud laat je ervaren hoe de smaken op de meest simpele manier het best tot zijn recht komen.  (Als vergoeding wordt min. €10,- als bijdrage gevraagd voor het eten).

Kosten voor deze Tours (heen en terugweg):

Tour 1: € 20,- per persoon

Tour 2: € 35,- per persoon

Tour 3:  € 45,- per persoon

                € 250,- voor 6 personen samen

                € 400,- voor 10 personen samen

Niet inbegrepen zijn de kosten van de overige activiteiten, eten en de reis naar Griekenland:

Informatie & reserveren van je plek op de boot:

Babette van dn Crommenacker

Telefoon : +31 614184564

E-mail :  b.m.vandencrommenacker@live.nl

Website:  www.BabetterWay.nl

Viber en Whatsapp mogelijk

 

For Greek Language:

Mahmoud Barakat: +30 6949757466

Ik verwelkom je graag aan boord om het  Griekse paradijs te ervaren vanuit zee