BabetterPlace

BabetterPlace… Een plek waar je 2 stappen terug mag gaan in de tijd. Terug naar de basis, naar wat echt belangrijk is voor je. Een plek van samen zijn en die ik graag deel om zo meer mensen te laten ervaren hoeveel rijker je bent met minder… 

 

In juli 2017 heb ik 485 m² grond aangekocht in Griekenland, Olympiada in Chalkidiki met daarop een huis.

Inmiddels is het huis voor een groot deel gerenoveerd aan de buitenkant. Denk aan nieuwe ramen, isolatie en stucwerk. Daarnaast is het bordes aangestort en ook komt er nog een schuurtje aan de zijkant van het huis.

Afgelopen jaar zijn we gestart met de binnenkant, 2 muren verplaatst en de muur tussen de woonkamer en keuken eruit gehaald. Zo hebben we 1 slaapkamer meer! Dus meer mensen die kunnen blijven slapen tegelijk! En de Living Kitchen
De komende 2 jaar wordt de binnenkant verder verbouwd; een nieuwe keuken en de badkamer wordt vergroot en vernieuwd. Maar door de corona en daardoor 1 jaar geen gasten mogen ontvangen op BabetterPlace en ook geen wandelvakanties georganiseerd heb ik de verbouwing even stop gezet. 
Zodra dit gerealiseerd is, is het mogelijk om het gehele huis te huren voor vakantie of bij mij te gast te zijn en te ervaren hoe het leven back 2 basics voelt.
Tot die tijd is het huis beschikbaar om tegen gereduceerde prijs te verblijven, de tuin te ervaren en het back 2 basics leven hier in Griekenland te beleven samen met mij, de honden Sunny en Bella en de (straat)katten.

 

De tuin is en blijft voor mij mijn grootste paradijs, stukje bij beetje wordt ik handiger in de tuin dan op de computer. Wat is mijn leven veranderd, in positieve zin, de afgelopen jaren. Mijn koers en ideeën voor mijn toekomst veranderd.

Iets waar ik van kind al over droomde, maar ergens gaande weg mijn pad is deze droom op de achtergrond geraakt, doorat ‘het leven’ er tussen zat. Studeren, werken, nog meer studeren, nog harder werken en uiteindelijk zat er een andere droom tussen, genaamd reizen. Toen er in 2013 ruimte gemaakt moest worden op het werk en ik een goede mogelijkheid zag om te stoppen (in eerste instantie voor 1 jaar) en te gaan reizen. Tijdens de reis zijn de zaadjes geplant voor het leven wat ik nu creëer. Deze reis heeft me op zoveel vlakken verrijkt, inzicht gegeven met het besef we zijn nu op aarde, is het echt de bedoeling voor mij om als een machine (computer) te blijven werken. Waar ik nog veel over kan schrijven, maar het hier even bij laat.

Dit huis was niet helemaal gepland, maar soms lopen de paden in ons leven, zoals ze mogen lopen. Terug kijkend denk ik, ja dit alles moest zo zijn, het Universum, God, Allah of wie hierboven ook wat aanstuurt, heeft het goed in de planning gehad. Zoals Steve Jobs zegt; ‘You can’t connect the dots looking forward; You can only connect them looking backwards. So you have to truts that the dots will somehow connect in your future’ [ Vertaald: ‘In de toekomst kijkend weten we niet waarom de dingen lopen zoals ze lopen, vaak terug kijkend in de loop der jaren snappen we heel goed waarom die dingen zijn gelopen zoals ze liepen, dus hebben we te vertrouwen in het leven en je toekomst dat alles goed is zoals het loopt’]

 

 

 

Deze woorden ken ik al zo lang en het is waar, zoals dit huis, wat bedoeld was te kopen voor mijn ouders, zodat we met ons gezin elkaar kunnen blijven genieten hier, want ook mijn ouders worden een dagje ouder. Maar na de aankoop, het beleven van de eerste zomer hier en daarna in November terug komen om samen met mijn ouders hier te klussen kwam mijn droom uit mijn jeugd weer terug. Langzaam maar zeker dacht ik, waarom zou ik het niet proberen? Waarom zou ik wachten tot ik een man ontmoet waarmee ik dit samen kan doen? Wat als ik het niet geprobeerd heb,..?

Toen ik deze droom deelde met mijn vrienden en ik steun, hulp en zoveel liefde ontving wat ik totaal niet had verwacht, was het eerste jaar alweer geschiedenis. Wat een prachtig eerste jaar heb ik beleefd, zoveel geleerd in goede en slechte zin. En het tweede jaar, waarin ik mij nog meer terugtrok en focuste op mijn eigen plek, in plaats van geaccepteerd te worden door… Waar ik voorbij ging aan alle verhalen en geroddel over mij hier in het dorp, waar ik los kwam van mensen die niet (meer) paste in mij energie niveau, waar ik leegte en alleen zijn mocht ervaren, zonder eenzaam te zijn, in de  winter van 2019-2020. Wat een prachtig en mooi proces, waar ik het niet droog kon houden en wat een leven heb ik mogen opbouwen, na alle shit en modder paden die mij  leven heeft gekend. En hoe dankbaar kan ik zijn met de onuitputtelijke bron van liefde die ik mag ontvangen van het thuisfront en mijn vrienden wereldwijd; Mijn ouders, mijn broers en vrienden.

Dit alles is gerealiseerd met eigen geld en middelen, de vakkundige hand van de leukste klusjesman genaamd ‘papa’ en de lokale werkers hier uit de buurt. Hiernaast ben ik natuurlijk verder aan het ontwikkelen en creëren.
Ik heb nog zoveel dromen om uit te werken die passen bij de gedachten en ideologie van BabetterPlace en een Back 2 Basics Greek LifeStyle.

Dit jaar, 2021, het 4de jaar tuinieren en Back 2 Basics leven is weer een feestje, niet zozeer in het uitbundig dansen, zuipen etc. Maar intern, die glimlacht die mijn ziel voelt elke dag als ik wakker wordt, de zon die elke dag schijnt in mijn ogen en die van me beestjes. De verbinding die ik voel met de kosmos, Moeder Aarde en alle geschenken die ze me bied.

Daarnaast staat het in het teken van een nieuw project: ‘De Toeristen vissersboot’.
Hiervoor heb ik de handen ineen geslagen met Mahmoud Barakat, een lokale visserman met een droom: ‘mensen het leven vanuit zee te laten beleven en zoals ik de idealen van Moeder Natuur nastreven. Onze liefde voor de puurheid van Moeder Aarde verbond ons in dit project. Hij heeft de vissersboot en samen willen we deze vaarklaar maken, zodat we jou en andere liefhebbers van Griekenland kunnen laten genieten van de zee en alles wat ze te bieden heeft; ‘de pracht van het zeeleven en haar eetbare schatten.
Lees hier meer over onder de 
projecten van BabetterPlace en hoe je er een aandeel in kan hebben  door eraan mee te werken als 'Vriend' of als ' Vrijwilliger'.

Hieronder lees je de mogelijkheden van pakketten waar je in kunt investeren, want naast het project ‘De Toeristenvissersboot ben ik ook bezig met de aankoop van een groter stuk land, waarop ik tiny housing wil gaan ontwikkelen. Met een grote gezamenlijke buitenkeuken, een workshopruimte, een natural zwemplek en zo gaat het verlanglijstje nog uitgebreid worden. Zodra de plannen hiervoor meer vorm hebben gekregen zal ik ze met jullie delen.

Ook kan je jouw helpende & handige hand aanbieden in de vorm van vrijwilliger, hierbij help je mij mee met de opbouw, aanleg etc. In ruil voor een low-budget vakantie voor jou, verderop lees je hier meer over.

Zo blijft deze plek in ontwikkeling, met hulp van jou!