Recepten

'Uit mijn tuin op je bord' 

Op verzoek van vele en na dringende aanzoeken ben ik van start gegaan met deze pagina, RECEPTEN van BabetterPlace

Het hebben van een eigen tuin is echt fantastisch, een verijking voor mijn leven! Ook omdat ik het leuk vindt om te expermenteren met koken.

Het werken met mijn handen in en aan Moeder Aarde, verrast over alles wat ze me schenkt en vooral onder de indruk hoeveel monden ik kan voeden met een tuin zoals hier! 


Op deze pagina deel ik uiteenlopende recepten met je, Welke bij voorbaat niet allemaal super 'verantwoord' zijn, maar gewoon omdat ik ook soms iets minder gezonds wil eten en niet te streng wil zijn. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke zoetigheid uit de griekse keuken, of gewoon heel puur eten uit mijn eigen moestuin. Het leven mag soms best een feestje zijn! Daarnaast hou ik van eten wat past bij mijn lichaamstype, waar mijn darmen en lijf blij en gelukkig van worden. Dit is niet voor iedereen het zelfde, we zijn allemaal anders en hebben allemaal andere behoeftes. Voor vragen, meer informatie of tips waar ik je bij kan helpen bij het vinden van jouw lichaamstype, neem contact met me op.

Ik hou de 20%/80% regel aan voor mezelf, 80% mijn basis ben ik redelijk strikt en eet ik puur wat bij mijn bloedgroep en genotype past, 20% ga ik over de lijn heen, wat misschien minder verantwoord is, maar wel goed smaakt voor mijn smaakpuppillen. Maar bijv. vlees heb ik nooit lekker gevonden en smaakt me niet en laat ik dus ook echt naast me liggen, maar vis eet ik wel, past ook nog bij mijn genen. Zee vruchten kan ik beter laten staan volgens mijn darmen, maar af te toe heb ik er enorme trek in en dan ga ik er ook voor. 

Ook deel ik recepten met je die ik gebruik om grote ladingen eten in te maken, denk aan tomatensaus, sambal, pruimensaus, div. marmelades en nog veel meer dingen die ik ontdekt hebt om overdosis eten uit de tuin in te maken voor langere tijd.

Of denk aan recepten als je eigen shampoo, tandpasta, wasmiddel of andere dagelijkse dingen, deze deel ik ook met je als ik ze toepas in mijn eigen leven.

Ingewikkelde of uitgebreide recepten is soms leuk, maar ik hou vooral van simpel, eenvoud, makkelijk, snel en lekker eten. De eenvoud en simplicity winnen in mijn keuken en past beter bij mijn Back 2 Basics LifeStyle. Kort in de keuken, voor een fantastisch resultaat!

De variatie zal enorm worden en het zal even duren voor ik alle recepten compleet heb die ik de afgelopen jaren heb gemaakt... Maar het zit in de vingers, ze komen eraan!

Geniet vooral van alles, maak t niet te zwaar, want je brein heeft veel invloed op de manier hoe je je voelt. Dus eet met plezier en besef dat je elke second 1 miljoen nieuwe lichaamscellen aanmaakt en voor de aanmaak van gezonde cellen dien je toch echt de juiste voedingsstoffen beschikbaar te hebben in je lichaam.

Mocht je meer willen leren over jezelf, je lichaamstype en over een verrijkt leven back 2 Basics, je bent welkom om dit te ervaren en te beleven hier bij ons, op deze prachtige locatie onder de Griekse zon.

Veel lees, kook en eet plezier

Liefs,

Babette