Het beste kado dit (na)jaar!

Dit jaar heb ik een Nederlands gezin leren kennen in Griekenland. We hebben een leuke en fijne connectie en veel gemeenschappelijke ideeën over Natuur, gezond eten en onze liefde voor dit prachtige land, Griekenland.

Een geschenk voor mijn leven hier, dit jaar in de corona crisis en mijn eigen crisis. We hebben heerlijke dagen samen vertoefd, naar de watervallen, off-road rijden met de jeep was ook spectaculair. Een octopus gevangen (die nog steeds in mijn vriezer ligt te wachten) op de laatste dag voordat ze vertrokken uit Griekenland.

Ze konden natuurlijk niet met lege handen naar Nederland vertrekken, waterkefir, Kamboucha en een zuurdesem starter heb ik ze meegegeven. Zodat ze zich vooral niet vervelen in Nederland.

Niet wetend dat ze in het najaar de mogelijkheid hadden om naar Griekenland te vliegen, werd ik verrast met hun komst! OOOO wat heerlijk, weer even de Hollandse nuchterheid om me heen, die heb ik veel gemist dit jaar. Ze hadden dikke pech (NIET) verplicht langer blijven door de lock down hier in Griekenland en het sluiten van de luchthaven in Thessaloniki.

En een nog grotere verrassing, ze had melkkefir voor me meegebracht. Een prachtige aanvulling naar al mijn brouwsels en baksels. Zo ontdek ik gaande weg dat er enorm veel te maken is van de melkkefir,

Recept voor de (kruiden) kefirkaas

Recept voor de scones gemaakt van melkkefir.

Als je zelf nog ideeën of recepten hebt, deel ze met me!