Koken met de Tatjine

Wat de Italianen oen met pizza, wat wij doen met soep, doen ze in het midden-oosten en Noord-Africa met de Tatjine.

Restjes overgebleven groenten, samen met wat peulvruchten, couscous, quinoa, rijst en evt. gecombineerd met vlees of vis. Perfect om de verspilling tegen te gaan!

En voor mij een perfecte manier om op me houtkachel te koken (soort 1 pans gerecht0 en zo dus minder electriciteit verbruik aan het koken.

De varianties en combinaties zijn eindeloos, wees niet bang, het kan bijna niet mislukken

Dit is dus niet zo zeer een recept om je strak aan te houden, volg je gevoel en je hart dan komt het zeker goed!

Ingredienten
  • Olijf- of kokosolie Om de groenten licht te fruiten
  • ui en paar teentjes knoflook
  • div. soorten groenten (grof gesneden)
  • peulvruchten of bonen (ik kook grote proties kikkerewrten, sojabonen of andere bonen. Die vries ik in porties met wat vocht in de vriezer. Dus altijd handig voor als ik weer een tanjine schotel maak)