Rucola Pesto

In het voorjaar van 2019 had ik enorm veel Rucola in de tuin staan en waarom dan niet heerlijke pesto ervan maken! Ik heb er van genoten. Ik hou van de pittige smaak.

Ik maak vaak dubbele porties en om het langer houdbaar te houden een laagje olijfolie aan de bovenop de pesto gieten in het potje. En steeds als je er iets van gebruikt doe je er weer een schutje olie bovenop. Wel in de koelkast bewaren.

Ingredienten
  • 40gr. Rucola
  • 2 el. walnoten
  • 50gr Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper/zout
Bereiding

Doe de rucola, walnoten, kaas, knoflook en klein scheutje olijfolie in de keukenachine en maal tot een glas mengsel. proef en voeg evt. zout en peper naar smaak toe

Doe de pesto in een schone glazen pot en vul de pot met beetje olijfolie om de houdbaarheid te verlengen. Steeds als je wat uit de pot gebruikt (gebruik schoon servies) weer een scheutje olijfolie om het af te sluiten. Bewaren in de koelkast