Rode Linzen soep met tomaten salsa

In de winter maanden hou ik van soep, soep en nog veel meer soep. gedurende de dag, asl ik buiten werk is het heerlijk om een warm kopje soep tussendoor te nemen en perfect om te kokkerellen op me houtkachel. Ingewikkelde of uitgebreide recepten is soms leuk, maar ik hou van simpel, makkelijk, snel en lekker. De eenvoud en simplicity wint het van de ingewikkelde en dure recepten. En past beter bij mijn Back 2 Basics LifeStyle.

Door een fantastisch tomaten seizoen heb ik liters, maar dan ook echt liters tomatensalsa gemaakt. Deze gebruik ik als basis voor tomatensaus, soep, maar ook heerlijk een een beetje op een broodje met feta kaas te doen. 

Je proeft de zon in de tomaten pot, een heerlijke manier om nog steeds (midden in de winter) uit eigen tuin te eten. 

Vandaag gebruik ik de tomaten salsa door de rode linzen soep, ook heb ik een beetje van mijn eigen gemaakte sambal erdoor gedaan. een beetje pittig daar hou ik van gedurende de koudere winternaanden.

Met een verrukkelijk en pittig resultaat.

Ingredienten
  • 200 gr. rode linzen
  • 400 ml. tomatensalsa
  • 1 l. groentebouillon
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl. Sambal uit eigen tuin (indien je je er van houdt)
  • peper/zout naar smaak
  • handje verse selderij gedaan, peterselie past er ook goed bij
  • Scheutje olijfolie
Bereiding
  1. Zet de rode linzen 1 uurtje onder water, het is niet verplicht bij dit soort, maar wel zo fijn voor de vertering in je dramen. (Ik doe het trouwens met alles, quinoa, rijst, bulgur, gierst, amanranth, couscous etc).
  2. Snij de uien en knoflook fijn en fruit deze in een hapjes of soeppan licht met een scheutje olijfolie. voeg hierbij de uitgelekte rode linzen bij en zet ze onder 1 cm water en voeg boullionblokje toe en kook ze voor 10 a 15 min. 
  3. Voeg de sambal en de tomaten salsa erdoor en breng weer aan de kook.
  4. Voeg naar smaak peter en zout toe en een handje vers gesneden groene kruiden naar wens!

Enjoy van de smaak sensatie