Deze cake kan je op zoveel verschillende manieren maken, ik geef je de opties. Het bereiden is gemakkelijk en kan allemaal met een vork gedaan worden. De hoeveelheid die ik benoem is goed voor een vierkante bakvorm van 24 x 24cm
- 400 gr. geraspte groente (wortel, pompoen of courgette heb ik gebruikt)
- 220 gr. suiker (dan is de cake niet te ZOET)
- 2 eieren
- 400 gr. bloem
- 250 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel baksoda
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 4 theelepels sinaasappel rasp van de schil (deze heb ik standaard in een potje zitten, lees hier het recept)
- 3 theelepels kaneel
- optie handje grofgehakte noten
- optie ingemaakte sinaasappelschillen in stukjes
- optie amandelschaafsel als decoratie aan de bovenkant
Oven voorverwarmen op hete luch 170 ºC
1. Meng met een vork in de beslag kom de eieren, olie en suiker. Voeg hieraan toe de geraspte groente naar keuze en de sinaasappelrasp.
2. Meng in een andere kom je bloem, zout, baksoda, bakpoeder en kaneel
3. Beide kommen door elkaar mengen, eventueel de opties toevoegen aan je beslag. Stort het in de bekleede bakvorm en decoreer evt. met amandel schaafsel of stukjes hazelnoten naar wens.
4. 45 a 55 min. in de oven. Controleer met een saté prikker of hij gaar is.
Enjoy!
ps. Verwacht je veel bezoek? Verdubbel de ingrediënten en maak er een grote plaattaart van in de oven.