Sinaasappel liefde in een potje (rasp)

Voor mij heel handig om hier een potje van in de koelkast te bewaren, ik krijg namelijk vaak t verzoek om deze sinaasappelcake te maken.

In het sinasappel seizoen hier in Griekenland zijn de heerlijkste zoete verkrijgbaar. Goedkoop, biologisch en de beste manier voor mij om vitamine C binnen te krigen gedurende de wintermaanden. Het vruchtvlees eet in op de de schillen stop in gewassen in de vriezer, dit raspt vele malen gemakkelijker!

Wil je het niet met suiker en heb je ruimte in je vriezer? Rasp dan de sinaasappelschillen en beaar de rasp in een bakje of zakje in de vriezer.

Ingredienten
  • Sinasappel schillen (bevroren)
  • Citroensap (om verkleuring tegen te gaan en voor conservering)
  • Suiker (voor conservering)
Bereiding

1. Rasp de sinasappel schillen op de fijne rasp. 

2. Kook een glazenpotje uit en laat hem uitdampen.

3. Doe er beetje citroensap (voor conservering en tegen verkleuring) en vul dan in laagjes (rasp van de sinaasappel, suiker en wat citroensap) doe dit tot het potje vol is. Ook als je hem maar half gevuld heb, geen ramp, extra laagje suiker er bovenop zodat het iet gaat schimmelen. In de koelkast bewaren en je heb elke keer je sinasappel rasp voor je taarten en andere lekkere dingen gereed.

PS. Dit kan je natuurlijk ook doen met mandarijn en citroen!